nav.palkki katoaa

lauantai 4. tammikuuta 2014

ja vaikka kuinka koitatte, niin ette te kii saa






Taas oli tutut kasvot kylässä! Tare oli aivan innoissaan saadessaan taas yhden "kiusattavan" lisää. Käytiin lenkillä-mää,Antti ja Tare. Antti sai kunnian viedä riiviöö, mutta Tarepa menikin mainiosti, ei vetänyt, eikä vastaan tullut onneksi ketään koiran kanssa :D Pitihän sitä sitten käydä hieman posettamassa ja löydettiin mukavan kokoinen kivi kuvauspaikaksi :)







Metsälenkillä

^ Kuvat ovat meidän metsälenkiltä.

Aamusta -puol 11- hypättiin autoon ja lähdettiin kohti lähellä olevaa mettäpolkua. Tarehan se tunnisti jo kauan ennen kuin perille päästiin, että mihis sitä nyt ollaan menossa! 

Metsäpolku oli pehmeää ja mukavaa kävellä ja Tare pääsi juoksemaan vapaana oikein kunnolla. Välillä kannettiin keppejä, välillä saatiin hepuli, yks kuoppakin tuli Taren kaivettua ja sitten tietenkin vähän poseerattiin. Näytti Tarekin nauttivan luonnosta ja rauhallisesta metsästä!

Suunnitelmiin kuului myös vierailu isolla soramontulla. Tarkoitus oli, että äiti heittäisi palloa ylös päin ja mä kuvaisin Tarea sieltä ylhäältä. Noh, Tare tajus idean vähän liiankin hyvin ja lähti heti kiipeämään mun perässä mäkeä ylös. Muutaman kerran jaksoi kaveri mettälenkin jälkeen vielä painaa mäen ylös, mutta sitten riitti ja Tare kävi makuulle mäen kukkulalle. Sai sitä sitten siinä hetken huudella alas, mutta lopulta kaveri juoksi mäen alas ja sitten lähdettiin kotiin. Nyt kun noita kuvia tulikin noin paljon niin uskon, että tää kirjoittelu nyt riittänee :)

Tosiaan lupasin viime postauksessa, että seuraavassa postauksessa eli nyt tässä kirjoittaisin meidän viime vuoden saavutuksista ja tämän vuoden suunnitelmista, mutta nyt tuli niin pitkä postaus, että se nyt vielä siirtynee eteenpäin...ettei tuu liian epäselkeetä :) 

Toinen juttu vielä...Olisko teillä seuraajillamme minkäänlaisia toiveita postausten suhteen? Heittäkää rohkeesti ideoita ja ehdotuksia postausten suhteen! :) Lisäks vielä jos kellään on mitään hyvää vinkkiä, kuinka hillitä koiraa joka alkaa vetään ihan hulluna kun näkee lenkillä toisen koiran niin voisitko mitenkään jakaa sen meille? Meillä kun tuo on vähän ongelmana, kun koirakaverinkin kans ollaan menossa pellolle juoksentelemaan...






Paikka !












Hepuli !!


Oon ihan viaton :)














Taas hepuli...

















Nyt kotiin !
Avatkaa kuvat isoiks niin näkyy paremmin :) Ja pahoittelut, entiiä miks tää blogger mössötti noi kuvat ? -,-

8 kommenttia:

  1. Vissii ollu viiskytmilline käytössä? :D Kuvat on meinaa niin laadukkaan näkösiä ja tosi selkeitä, tykkään :) Ja hurjan iso jätkä, pitää kyllä pian nähdä!

    P.S. Ota tuo kommenttivahvennus pois ;) kysy facessa ohjetta

    VastaaPoista
  2. Juup pääsi heti käyttöön :D Kiitos :) ! Näyttääks osa noista kuvista sit vaan mun koneella jotenki iha mössöiltä eikä niistä saa mitää selvää :O ?

    Jep pitää nähdä! Kun käytiin tuol soramontuil nii tuli mielee, et voitais treffaa joku päivä ja viedä koirii johki sorikselle vähä juoksee mäkee ylös? :) Oli meinaa hiuka hyvää reenii ja kyl oli Tare väsy illalla :D Nyt, kun Tarekin on vähän kasvanut nii saisivat Tuikun kanssa varmaan jo kunnon leikit aikaan ;)

    VastaaPoista
  3. Eiku meinasin että ku vertaa vierekkäin kitillä otettua liikekuvaa ja sitte nykysellä kiinteellä, niin onhan nää paljo parempia, syväterävyys ja piirto huomattavasti kauniimpia :)

    VastaaPoista
  4. "Kuinka hillitä koiraa joka alkaa vetään ihan hulluna kun näkee lenkillä toisen koiran?"

    Neuvoisin unohtamaan kysymyksessä esitetyn asian (kuinka hillitä) ja miettimään sitä seuraavan kysymyksen kautta: Minkä uuden käytöksen opettaisit koirallesi hulluna vetämisen sijaan?

    Tarkoitan sitä, että koiralle on paljon helpompaa se, että kerrotaan, mitä saa tehdä, kuin se, että kerrotaan, mitä ei saa tehdä. Kieltäminen ei opeta koiralle, mitä sen pitäisi tehdä sen asian sijaan, mikä on kiellettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep oikeessa oot! Mulla vähän väärä sanamuoto tuossa. Lähinnä tarkoitin tuolla, että jos jollakin on jotain vinkkiä tuohon hihnassa kävelemisen opetteluun niin saa heittää kommenttii.
      Tai siis kuinka itse opettanut hihnassa kulkemisen..esim. olen muutamilta kuullut, että ovat opettaneet kulkemista siten, että kun hihna on kireällä silloin siis kun koira vetää niin aina pysähdytään ja odotetaan koiran palaavan sivulle ja sitten vasta jatketaan matkaa.

      Poista
    2. Jos ajatellaan vaan noita toisten koirien kohtaamistilanteita, niin niissä on helpompaa opettaa koiralle joku tietty haluttu käytös kuin vain hihnassa vetämättä kulkeminen, ts. koiran on helpompi oppia tekemään jotain (esim. istumaan, pitämään kontaktia, repimään lelua) kuin olla tekemättä jotain (eli vetämättä remmissä, vaikka mieli tekisi). Sitten, kun koira oppinut sen jonkun ihan muun käytöksen niihin toisten koirien näkemiseen remmissä, niin sen on helpompi hillitä itsensä siihen rauhalliseen kävelyynkin.

      Itse olen halunnut, että koirani toisen koiran nähdessään ajattelee "ahaa, koira, emännällä on siis jotain kivaa juttua minulle" eikä "ahaa, koira, haluuuun mennä sinne, mutta kävelen nätisti, kävelen nätisti, haluuuun... ei kun kävelen nätisti".

      Poista
  5. Mitä kameraa käytät? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runkona toimii Canon EOS 550D ja putkina Canon 18-55mm, Tamron 70-300mm ja Canon 50mm :) Tämän postauksen kuvat on otettu tuolla 50 mm :)

      Poista

Me kiitämme kommentistasi!

© Eve P.