nav.palkki katoaa

perjantai 22. elokuuta 2014

Valkeakoski kr 2014

Kello soi puoli kuudelta, mä pomppasin äkkiä ylös sängystä, mutta Antti veti peiton korvien ylle ja jatkoi uniaan...Lähdin keräämään kimpsut ja kampsut valmiiksi ja laitoin itseni kuntoon päivää varten, apua perhoset alkoivat jo leijailla mahassa...ties mitä tästä päivästä vielä tulee!...

Saavuttiin Valkeakoskelle, edessä pilkotti kyltti "koiranäyttely", siinä vaiheessa alkoi jo jännittää todella. Ulos autosta päästyämme, lähdettiin tutustumaan paikkaan. Iso hiekkakenttä täynnä koiria ja ihmisiä... keskellä mettää. Aluks Tare ilmoitti hyvin selkeästi saapuneensa paikalle, varmasti joka ikinen kuuli sen...no, mutta alun haukkumisen jälkeen kaveri rauhottui ja jännitystaso laski huimasti, jes!

Kävin tarkastamassa, että rokotukset on ok ja sitten käytiin pissattamassa koira metsäpolulla, josta sitten vain ihmisten sekaan etsimään oikeaa kehää...

"Onks toi se kehä?" tuumasin kun näin kuinka onnettoman pieni oli kehä 8:ksi nimetty alue. Pieni nelikulmio oli sopiva pienille terriereille, mutta entäs kun tulis meidän vuoro, ei hyvältä vaikuttanut. 
Pian päästiin saksanpaimenkoiriin, ensin pitkäkarvaiset, sitten normit. Katselin tarkkaan koirien esittäjiä ja yritin ottaa heistä vielä viime hetken mallia ennen kuin sitten tuli meidän vuoro mennä kehään.

yksi ainoa junnu uros ja se oli Tare...Ensin kysyttiin ikää ja voiko tsekkaa hampaat ja kivekset, vastasin myöntävästi ja Tare antoi tuomarin tsekata molemmat aivan upeesti! 

Sit tuomari näytti melkoisen epäselvän liikkeelle lähtömerkin ja sitten raviks. Tare ravas joo, mutta tuomari vaati lisää vauhtia ja lisää remmiä. Tilanne kävi sekavaks, kierrettiin uudestaan ja uudestaan kehää ympäri. Kehän ulkopuolella omaa vuoroaan odottavat ihmiset koirineen seisoivat aivan kehän laidalla, jonne tare meinas muutamaan otteeseen lähteä, jolloin en voinut antaa lisää remmiä. Jatkettiin siis lyhyemmällä remmillä ja aina kun Tare otti askeleen ulospäin, vetäsin kaverin takas ja jatkoin juoksua...






Juostuamme sitten muutamaan otteeseen kehän ympäri alkoi tuomari sanella kirjoittajalle arvostelua. Aluksi en tajunnut että mitäs ny tapahtuu :D Pian tajusin että hei nythän se seisotus oli ja taiteilin Taren seisotusasentoon. Tuomari kehui kovasti Tarea ja pian nousivat punainen ja vaaleanpunainen lippu ilmaan. Tuomari sanoi koiran olevan erinomainen, mutta näyttäjä oli kuulemma katastrofi :'D No jostain se pitää aloittaa..Kehäsihteeri ojensi meille arvostelun ja ison sinivalkoisen ruusukkeen, jonka keskellä luki SERT.





Jäljellä oli vielä paras narttu vs. paras uros kisa, mutta tuomari selvästi oli jo päättänyt että narttu on ROP ja meille jäi sitten valko-vihreä ruusuke, jossa luki VSP. :)

Olin aivan jännittynyt ja hämilläni tultuani kehästä, sillä tilanne meni todella nopeasti ohi ja oli aivan liian sekava ensikertalaiselle. Noh, kehässä käyty ja sitten vain käännöspalvelun ja palkinnonjakopisteen kautta autolle ja kotiin mars!

Että semmonen oli meidän _ensimmäinen_ näyttelykoitos yhdessä ja selvästi varmaan näkyikin, että en oo koskaan ennen ketään esittänyt, mutta tästä on hyvä jatkaa!


"Erittäin kaunis pää, oikeanlainen purenta ja korvat, keskiruskeat silmät. Hieman avoimet huulet, rodunomainen ylälinja ja oikeanlainen häntä. Tarvitsee kehäharjoitusta. Liikunta ei ole huonoa." 

-Tuomarin arvio Taresta, (Suomentajalla oli hankaluuksia kääntää viimeinen lause)

Give Me Henri Mournier ERI SA PUN1 SERT VSP 







6 kommenttia:

  1. Oi, onnea! Tare on hieno :) Joskus kyllä ketuttaa noi liian pienet kehät, kun koirat ei pääse ollenkaan liikkumaan edukseen. Oletteko koskaan ollut Taren kanssa erikoisnäyttelyissä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Älä mitään, ollaan reenattu paljon suurempaa ympyrää, joten oli hieman hankaluuksia kaarrosten kans...tuntu ettei Tare oikein päässyt näyttään kunnolla liikkeitään tuomarille, mutta näillä mentiin nyt. Joo ollaan yhdessä käyty, tuolla Kotkan pentu- ja erikoisnäyttelyssä käytiin, kun Tare oli puolivuotias.

    VastaaPoista
  3. Jee, vautsi vau! Vaikka näyttäjä olikin ehkä katastrofi niin ei se kyllä noissa tuloksissa näy! Siis vastakkaisen sukupuolen paras ja serti - sehän on ihan mahtavaa! Sertifikaatteja vaan lisää kouraan niin kohta meillä on tässä muotovalio! :)

    VastaaPoista
  4. Paljon kiitoksii ! :) Tuomari ihastui Tareen, musta se ei tykännyt :D

    VastaaPoista
  5. Onne SERTistä, kun en huomannu suoraan kehässä onnitella innostuksissani! Oli kyllä taas postimerkki, millä koiraa esittää, niinkuin useinkin tän sortin näyttelyissä. Parilla juoksuaskeleella kun on jo kehän päässä vaikka vauhtia pitäisi laittaa lisää.
    T: se ROP-narttu ja omistajansa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Onnea teille myös! Jep, kehä oli kyllä mielettömän pieni ja varsinkin aloittelijalle eli mulle oli hankalaa, kun tilaa ei vaan ollu kunnolla! Kokemus oli tietty meille tärkeintä :) Kiva, että löysit ties tänne ja laitoit kommenttia :)!

      Poista

Me kiitämme kommentistasi!

© Eve P.